Oculus-funktioner

Ta reda på hur du gör mer med Oculus for Business – från att casta till att ansluta till datorn.

Handspårning

Handspårning är en funktion som gör att du kan använda händerna istället för Oculus Touch-kontroller för att navigera i VR. När handspårningen är aktiverad använder headsetet sina kameror för att avläsa dina händers position och riktning.

För närvarande är den här funktionen endast kompatibel med appar som har utformats för handspårning samt Oculus-hem. Handspårning måste aktiveras av din Oculus for Business-administratör för att det ska kunna användas. Du måste även se till att du använder den senaste utgåvan av operativsystemet.

Så här aktiverar du handspårning:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill aktivera handspårning för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid Handspårning och välj sedan .

4. Läs informationen i rutan Datainsamling för handspårning och klicka sedan Acceptera.

5. Klicka på Spara.

Härifrån vägleder headsetet dig genom anvisningarna om hur du använder handspårning för första gången.

Universalmeny

The universal menu lets you adjust system functions, access tools for sharing, and quickly launch apps. You can access the universal menu at any time by holding down the Oculus button. Keep in mind, the headset operating system must be updated to at least v19 to access the universal menu.

The universal menu contains:

• Apps: See the apps that have been added to your app library. These apps are controlled and added by your administrator.

• Settings: Includes all of your system level settings in one place. Here you can adjust options such as volume, Wi-Fi, Guardian, night display and reset your view.

• Company Logo: Select this to access the Admin Panel.

• Sharing: Select this to record video or take a photo. As an admin, you can also cast from the headset to another screen.

The universal menu also displays the charge level of your headset and controllers, the current time and the strength of your Wi-Fi connection.

Oculus-webbläsare

Oculus-webbläsaren är en app som gör att du kan visa webbplatser på Oculus for Business-headsetet. Den här appen finns installerad som standard men kräver att en Oculus for Business-administratör aktiverar den och gör den synlig.

Så här aktiverar du Oculus-webbläsaren:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill lägga till en Oculus-webbläsare i och klicka sedan på Appar.

3. Klicka på Lägg till och välj sedan Oculus-webbläsare på rullgardinsmenyn Välj app.

4. Klicka på Lägg till app och klicka sedan på Spara.

Casta, ta skärmbilder och spela in video

När du castar kan du streama det du ser i VR från headsetet för Oculus for Business till en annan skärm eller enhet. Innan du castar ska du se till att headsetet för Oculus for Business och enheten som du vill casta till är anslutna till samma wifi-nätverk. Tänk på att vissa appar för Oculus Quest inte tillåter casting-funktionen.

Casta till webbläsare

Så här castar du från headsetet till en webbläsare:

1. Välj ikonen för din företagslogotyp från huvudmenyn längst ned på skärmen.

2. Ange din administratör-PIN-kod.

3. Välj Share arrow. från huvudmenyn och välj sedan Casta.

4. Välj Webbläsare.

5. Gå till ocul.us/cast från Google Chrome eller Microsoft Edge på enheten som du vill casta till och ange casting-koden från ditt headset.

6. På skärmen Casting pågår i headsetet väljer du Stäng.

För att avsluta castingen klickar du på Avsluta casting i det nedre vänstra hörnet av webbläsaren som du castar till. Du kan också sluta casta från headsetet genom att välja Share arrow. från huvudmenyn, sedan Casta och därefter Sluta casta.

Obs! Casting stöds endast på Google Chrome v.98.0.4758.101 eller tidigare.

Chromecasta till en annan enhet

Så här Chromecastar du från headsetet till en annan enhet:

1. Välj ikonen för din företagslogotyp från huvudmenyn längst ned på skärmen.

2. Ange din administratör-PIN-kod.

3. Välj Share arrow. från huvudmenyn och välj sedan Casta.

4. Hitta enheten som du vill casta till från listan över Tillgängliga enheter och välj sedan Nästa.

En röd punkt längst upp till höger i VR-vyn visar att du har börjat casta.

Så här slutar du att casta:

1. Välj fliken Dela och välj sedan Casting

2. Välj Sluta casta.

Tänk på det här när du castar till en Chromecast-enhet:

• Ditt nätverk måste tillåta P2P-anslutningar.

• För närvarande är de här de enda enheterna som stöds för casting med Oculus for Business-headset:

• Alla generationer av Google Chromecast

• Google Home Hub

• Nvidia Shield och Nvidia Shield TV

• Tv-apparater med inbyggd Chromecast eller annan smart funktion kan ha stöd, men kompatibiliteten går inte att garantera hos alla modeller.

• Ditt headset för Oculus for Business och din Chromecast-enhet måste båda vara anslutna till samma wifi-nätverk.

• Om du vill kontrollera vad du ser på din Chromecast-enhet bör du ha Google Home installerat på en mobilenhet som även är ansluten till samma wifi.

Så här spelar du in video från ditt Oculus for Business-headset:

1. Tryck på Meta Quest button. på den högra Touch-kontrollen för att öppna huvudmenyn.

2. Välj Share arrow.Delning och sedan Spela in video.

En röd punkt visas i VR för att indikera att inspelningen har börjat.

Obs! Ljud från headsetets mikrofon kommer att spelas in i videon såvida du inte inaktiverar mikrofonen.

Stoppa inspelningen så här:

1. Tryck på Meta Quest button. på den högra Touch-kontrollen för att öppna huvudmenyn.

2. Välj Share arrow.Delning och sedan Spela in video.

Obs! Du måste ansluta headsetet till en dator för att kunna se eller dela alla videor du spelar in.

Så här inaktiverar du mikrofonen på ditt Oculus for Business-headset:

1. Tryck på Meta Quest button. på den högra Touch-kontrollen för att öppna huvudmenyn.

2. Välj Settings gear. Inställningar och sedan crossed out microphone Inaktivera mikrofonen.

Så här tar du en skärmbild från ditt Oculus for Business-headset:

1. Tryck på Meta Quest button. på den högra Touch-kontrollen för att visa huvudmenyn.

2. Välj Share arrow.Delning och sedan Ta foto.

En blinkande röd punkt visas i VR för att indikera att en bild tas.

Obs! Du måste ansluta headsetet till en dator för att kunna se eller dela alla skärmbilder du tar.

Oculus Link

Oculus Link ansluter Oculus for Business-headsetet till en kompatibel Windows-pc med en USB 3-kabel av hög kvalitet. Du hittar mer information om krav, konfiguration och felsökning på Oculus supportwebbplats. Vissa Oculus for Business-funktioner kan försvinna när du använder Oculus Link.

Tänk på att Oculus Link kräver användning av konsumentprogramvara i stället för Oculus for Business-företagsprogramvaran. Det leder till att enheten inte kan dra nytta av vissa Oculus for Business-säkerhetsfunktioner när du använder Oculus Link, och användningen av konsumentprogramvaran lyder under vår sekretesspolicy för konsument. Innehåll som köps i Oculus-butiken är avsett för konsumentanvändning. Om du vill använda innehåll från tredje part på dina Oculus for Business-produkter måste du erhålla tillstånd från relevant tredje part att använda deras innehåll i kommersiellt syfte eller affärssyfte.

Guardian

När du konfigurerar skyddssystemet på Oculus for Business-headsetet för första gången följer du instruktionerna i headsetet för att komma igång.

Skyddssystemsstorlekar

Med Guardian kan du skapa gränser i VR som visas när du kommer för nära kanten på spelområdet. När du konfigurerar Guardian visas ditt spelområde i en av dessa storlekar:

• Under minimum: Om spelområdet är under minimum uppfyller det inte skyddssystemets minimikrav på 1 x 1 meter.

• Minimum: Ditt spelområde uppfyller minimikraven, men vissa appar rekommenderar minst 2 x 2 meter för bästa möjliga upplevelse.

• Rekommenderat: Ditt spelområde uppfyller de rekommenderade kraven för upplevelse i rumsskala. Ditt spelområde uppfyller eller överskrider kravet på 2 x 2 meter som behövs för att konfigurera skyddssystemet Guardian.

Titta på videon nedan för ytterligare vägledning.

Obs! Det går inte att inaktivera skyddssystemet för en specifik app. Det går att inaktivera för enskilda headset eller grupper om det önskas. Även om det här alternativet är tillgängligt rekommenderar vi inte att skyddssystemet inaktiveras för stående eller mobila upplevelser.