Oculus-functies

Ontdek hoe je meer kunt doen met Oculus for Business, van casten tot verbinden met je computer.

Hand volgen

Hand volgen is een functie waarmee je je handen kunt gebruiken om te navigeren in VR, in plaats van de Oculus Touch-controllers. Als Hand volgen is ingeschakeld, gebruikt de headset de camera's om de positie en oriëntatie van je handen te detecteren.

Deze functie is momenteel alleen compatibel met apps die zijn ontwikkeld voor Hand volgen en met Oculus Home. Je Oculus for Business-beheerder moet Hand volgen hebben ingeschakeld om dit te kunnen gebruiken. Zorg er ook voor dat je de laatste release van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Hand volgen inschakelen:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep.

2. Klik op de headset of groep headsets waarvoor je Hand volgen wilt inschakelen en klik op Instellingen.

3. Klik naast Hand volgen op en selecteer Aan.

4. Controleer de informatie in de prompt Gegevensverzameling voor hand volgen en klik op Accepteren.

5. Klik op Opslaan.

Vervolgens geeft de headset je instructies over hoe je Hand volgen voor de eerste keer kunt gebruiken.

Universeel menu

The universal menu lets you adjust system functions, access tools for sharing, and quickly launch apps. You can access the universal menu at any time by holding down the Oculus button. Keep in mind, the headset operating system must be updated to at least v19 to access the universal menu.

The universal menu contains:

• Apps: See the apps that have been added to your app library. These apps are controlled and added by your administrator.

• Settings: Includes all of your system level settings in one place. Here you can adjust options such as volume, Wi-Fi, Guardian, night display and reset your view.

• Company Logo: Select this to access the Admin Panel.

• Sharing: Select this to record video or take a photo. As an admin, you can also cast from the headset to another screen.

The universal menu also displays the charge level of your headset and controllers, the current time and the strength of your Wi-Fi connection.

Oculus-browser

De Oculus-browser is een app waarmee je websites kunt bekijken in je Oculus for Business-headset. Deze app is standaard geïnstalleerd, maar moet worden ingeschakeld door een Oculus for Business-beheerder zodat deze zichtbaar wordt.

De Oculus-browser inschakelen:

1. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep.

2. Klik op de headset of groep headsets waaraan je de Oculus-browser wilt toevoegen en klik op Apps.

3. Klik op Toevoegen en selecteer Oculus-browser in het vervolgkeuzemenu App selecteren.

4. Klik op App toevoegen en vervolgens op Opslaan.

Casten, schermafbeeldingen maken en video's opnemen

Wanneer je cast, kun je wat je ziet in VR streamen vanaf je Oculus for Business-headset naar een ander scherm of apparaat. Zorg dat je Oculus for Business-headset en het apparaat waarnaar je wilt casten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk voordat je begint met casten. Onthoud dat sommige apps voor Oculus for Business geen castfunctionaliteit hebben.

Casten naar browser

Vanaf je headset casten naar een browser:

1. Selecteer het pictogram met je bedrijfslogo in het universeel-menu onderaan het scherm.

2. Voer je beheerderspincode in.

3. Selecteer Share arrow. in het universeel-menu en selecteer vervolgens Casten.

4. Selecteer Browser.

5. Ga op het apparaat waarnaar je wilt casten naar ocul.us/cast in Google Chrome of Microsoft Edge en voer de castingcode van je headset in.

6. In het venster Casten ingeschakeld op je headset selecteer je Sluiten.

Als je wilt stoppen met casten, kun je linksonder in de browser waarnaar je cast klikken op Casten beëindigen. Je kunt ook vanuit de headset stoppen met casten door Share arrow. te selecteren in het universeel-menu, gevolgd door Casten en Casten stoppen.

Opmerking: casten wordt alleen ondersteund in Google Chrome v.98.0.4758.101 of eerdere versies.

Chromecasten naar een ander apparaat

Vanaf je headset chromecasten naar een ander apparaat:

1. Selecteer het pictogram met je bedrijfslogo in het universeel-menu onderaan het scherm.

2. Voer je beheerderspincode in.

3. Selecteer Share arrow. in het universeel-menu en selecteer vervolgens Casten.

4. Zoek het apparaat waarnaar je wilt casten in de lijst met beschikbare apparaten en selecteer Volgende.

Een rode stip rechtsboven in je weergave in VR geeft aan dat je bent gestart met casten.

Stoppen met casten:

1. Selecteer het tabblad Delen en vervolgens Casten.

2. Selecteer Casten stoppen.

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het casten naar een Chromecast-apparaat:

• Je netwerk moet P2P-verbindingen toestaan.

• Momenteel worden alleen de volgende apparaten ondersteund voor casten met Oculus for Business-headsets:

• Alle generaties van Google Chromecast

• Google Home Hub

• Nvidia Shield en Nvidia Shield TV

• Tv's met ingebouwde Chromecast of andere smart-functionaliteit kunnen worden ondersteund, maar compatibiliteit is niet gegarandeerd voor alle modellen.

• Je Oculus for Business-headset en je Chromecast-apparaat moeten allemaal zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

• Als je wilt beheren wat je ziet op je Chromecast-apparaat, moet je Google Home installeren op een mobiel apparaat en dit verbinden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Video's opnemen met je Oculus for Business-headset:

1. Druk op Meta Quest button. op je rechter Touch-controller om het universeel-menu te openen.

2. Selecteer Share arrow.Delen en vervolgens Video opnemen.

In VR verschijnt een rood stipje, wat betekent dat het opnemen is begonnen.

Opmerking: audio afkomstig van de microfoon van je headset wordt opgenomen in de video, tenzij je je microfoon dempt.

Opname stoppen:

1. Druk op Meta Quest button. op je rechter Touch-controller om het universeel-menu te openen.

2. Selecteer Share arrow.Delen en vervolgens Video opnemen.

Opmerking: je dient de headset te koppelen aan een computer om video's die je opneemt te kunnen bekijken of delen.

De microfoon van je Oculus for Business-headset dempen:

1. Druk op Meta Quest button. op je rechter Touch-controller om het universeel-menu te openen.

2. Selecteer Settings gear. Instellingen en vervolgens crossed out microphone Microfoon uitschakelen.

Een schermafbeelding maken met je Oculus for Business-headset:

1. Druk op Meta Quest button. op je rechter Touch-controller om naar je universeel-menu te gaan.

2. Selecteer Share arrow.Delen en vervolgens Foto maken.

Er verschijnt een knipperende rode stip in VR om aan te geven dat er een foto wordt gemaakt.

Opmerking: je dient de headset te koppelen aan een computer om gemaakte schermafbeeldingen te kunnen bekijken of delen.

Oculus Link

Oculus Link koppelt je Oculus for Business-headset aan een compatibele Windows-computer via een hoogwaardige USB-3-kabel. Je kunt meer informatie over de vereisten, de configuratie en het oplossen van problemen vinden op de website van Oculus Support. Sommige functies van Oculus for Business zijn mogelijk niet meer beschikbaar als je Oculus Link gebruikt.

Onthoud dat voor Oculus Link de consumentensoftware nodig is in plaats van de Oculus for Business-bedrijfssoftware. Als gevolg daarvan kan je apparaat niet gebruikmaken van enkele van de veiligheidsfuncties van Oculus for Business als je Oculus Link gebruikt. Bovendien is het gebruik van de consumentensoftware onderhevig aan ons privacybeleid voor consumenten. Inhoud die je koopt in de Oculus-winkel is bedoeld voor gebruik door consumenten. Als je externe inhoud wilt gebruiken op je Oculus for Business-producten, moet je toestemming hebben van de relevante derde partij om zijn of haar inhoud te gebruiken voor commerciële of zakelijke doeleinden.

Guardian

Als je Guardian voor het eerst instelt voor je Oculus for Business-headset, volg je de instructies die worden weergegeven in je headset om aan de slag te gaan.

Guardian-afmetingen

Met Guardian kun je randen in VR instellen die worden weergegeven als je te dicht bij de rand van je speelgebied komt. Als je Guardian instelt, wordt je speelgebied in een van de volgende formaten weergegeven:

• Onder minimum: als je speelgebied kleiner dan het minimum is, voldoet het niet aan de vereiste van 1 meter bij 1 meter voor het gebruik van Guardian.

• Minimum: je hebt voldoende ruimte voor het minimaal vereiste speelgebied, maar voor sommige apps is een speelgebied van minimaal 2 meter bij 2 meter aanbevolen voor de beste ervaring.

• Aanbevolen: je beschikt over het aanbevolen speelgebied voor ervaringen op kamerschaal. Dit betekent dat je speelgebied gelijk is aan of groter is dan de ruimte van 2 meter bij 2 meter die nodig is om het Guardian System in te stellen.

Bekijk de onderstaande video voor aanvullende begeleiding.

Opmerking: Guardian kan niet worden gedeactiveerd voor een specifieke app. Guardian kan wel worden gedeactiveerd voor afzonderlijke headsets of gegroepeerde headsets, indien gewenst. Hoewel deze optie beschikbaar is, raden we het af om Guardian uit te schakelen voor staande of mobiele ervaringen.