Funksjoner i Oculus

Fra å strømme til å koble til datamaskinen din – finn ut hvordan du kan få mer ut av Oculus for Business.

Håndsporing

Håndsporing er en funksjon som gjør at du kan bruke hendene dine istedenfor Oculus Touch-kontrollere til å navigere i VR. Når håndsporing er aktivert, bruker VR-brillene kameraene til å beregne hendenes posisjon og retning.

For tiden er denne funksjonen bare kompatibel med apper som har blitt designet for håndsporing, og med Oculus-hjem. Håndsporing må slås på av Oculus for Business-administratoren for å brukes. Du må også passe på at du har den nyeste versjonen av operativsystemet.

Dette gjør du for å slå på håndsporing:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil aktivere håndsporing for, og klikk deretter på Innstillinger.

3. Klikk på ved siden av Håndsporing, og velg deretter .

4. Gå gjennom informasjonen i oppfordringen Datainnsamling for håndsporing, og klikk deretter på Godta.

5. Klikk på Lagre.

Derfra tar VR-brillene deg gjennom instruksjonene for bruk av håndsporing for første gang.

Hovedmenyen

The universal menu lets you adjust system functions, access tools for sharing, and quickly launch apps. You can access the universal menu at any time by holding down the Oculus button. Keep in mind, the headset operating system must be updated to at least v19 to access the universal menu.

The universal menu contains:

• Apps: See the apps that have been added to your app library. These apps are controlled and added by your administrator.

• Settings: Includes all of your system level settings in one place. Here you can adjust options such as volume, Wi-Fi, Guardian, night display and reset your view.

• Company Logo: Select this to access the Admin Panel.

• Sharing: Select this to record video or take a photo. As an admin, you can also cast from the headset to another screen.

The universal menu also displays the charge level of your headset and controllers, the current time and the strength of your Wi-Fi connection.

Oculus Browser

Oculus-nettleser er en app som gir deg muligheten til å se nettstedet på Oculus for Business-brillene dine. Denne appen er installert som standard, men krever at en Oculus for Business-administrator aktiverer den for å gjøre den synlig.

Slik aktiverer du Oculus-nettleser:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller VR-brillegruppen du vil legge til Oculus-nettleser på, og klikk deretter på Apper.

3. Klikk på Legg til, og velg deretter Oculus-nettleser på rullegardinmenyen Velg app.

4. Klikk på Legg til app og deretter på Lagre.

Strømming, ta skjermbilder og ta opp video

Når du strømmer, kan du strømme det du ser i VR fra Oculus for Business-brillene dine til en annen skjerm eller enhet. Før du strømmer må du kontrollere at Oculus for Business-brillene dine og enheten du vil strømme til, er tilkoblet samme Wi-Fi-nettverk. Husk at enkelte apper for Oculus for Business ikke tillater strømming.

Strømme til nettleser

Slik strømmer du fra VR-briller til en nettleser:

1. Velg bedriftslogoikonet fra hovedmenyen nederst på skjermen.

2. Skriv inn administrator-PIN-koden.

3. Velg Share arrow. fra hovedmenyen, og velg deretter Strømming.

4. Velg Nettleser.

5. På enheten du ønsker å strømme til går du til ocul.us/cast fra Google Chrome eller Microsoft Edge, så skriver du inne strømmekoden fra VR-brillene.

6. Strømming etablert-skjermen i VR-brillene velger du Lukk.

Når du vil stoppe strømmingen, kan du klikke på Avslutt strømming nederst til venstre i nettleseren du strømmer til. Du kan også avslutte strømmingen fra VR-brillene ved å velge Share arrow. fra hovedmenyen, deretter Strømming og så Stopp strømming.

Merk: Strømming støttes bare på Google Chrome v.98.0.4758.101 eller tidligere versjoner.

Chromecast til en annen enhet

Til Chromecast fra VR-brillene til en annen enhet:

1. Velg bedriftslogoikonet fra hovedmenyen nederst på skjermen.

2. Skriv inn administrator-PIN-koden.

3. Velg Share arrow. fra hovedmenyen, og velg deretter Strømming.

4. Finn enheten du vil strømme til fra listen over Tilgjengelige enheter, og velg deretter Neste.

En rød prikk øverst til høyre i visningen din i VR indikerer at du har begynt å strømme.

Slik stopper du strømmingen:

1. Velg Deling-fanen og deretter Strømming.

2. Velg Stopp strømming.

Her er noen ting du må huske på når du strømmer til en Chromecast-enhet:

• Nettverket ditt må tillate P2P-tilkoblinger.

• For øyeblikket støttes bare følgende enheter for strømming med Oculus for Business-briller:

• alle generasjoner av Google Chromecast

• Google Home Hub

• Nvidia Shield og Nvidia Shield TV

• TV-er med innebygd Chromecast eller andre smartfunksjoner støttes kanskje, men kompatibilitet kan ikke garanteres med alle modeller.

• Oculus for Business-brillene og Chromecast-enheten må være på samme Wi-Fi-nettverk.

• Hvis du vil kontrollere hva du ser på Chromecast-enheten din, bør du ha Google Home installert på en mobilenhet og koblet til samme Wi-Fi.

Slik tar du opp video på Oculus for Business-VR-brillene:

1. Trykk på Meta Quest button. på den høyre Touch-kontrolleren for å åpne hovedmenyen.

2. Velg Share arrow. Deling og deretter Ta opp video.

En rød prikk vises i VR for å indikere at opptaket har startet.

Merk: Lyd fra mikrofonen på VR-brillene blir med på videoen med mindre du slår av mikrofonen.

Slik stopper du opptaket

1. Trykk på Meta Quest button. på den høyre Touch-kontrolleren for å åpne hovedmenyen.

2. Velg Share arrow. Deling og deretter Ta opp video.

Merk: Du må koble VR-brillene til en datamaskin for å se eller dele videoene du tar opp.

Slik slår du av mikrofonen på Oculus for Business-VR-brillene dine:

1. Trykk på Meta Quest button. på den høyre Touch-kontrolleren for å åpne hovedmenyen.

2. Velg Settings gear. Innstillinger, og deretter crossed out microphone Slå av mikrofon.

Slik tar du et skjermbilde på Oculus for Business-VR-brillene dine:

1. Trykk på Meta Quest button. på den høyre Touch-kontrolleren for å åpne hovedmenyen.

2. Velg Share arrow. Deling og deretter Ta bilde.

Det vises en blinkende rød prikk i VR for å indikere at du holder på å ta et bilde.

Merk: Du må koble VR-brillene til en datamaskin for å se eller dele skjermbildene du tar.

Oculus Link

Oculus Link kobler Oculus for Business-brillene dine til en kompatibel Windows-datamaskin ved hjelp av en USB 3-kabel av høy kvalitet. Du finner mer informasjon om krav, oppsett og feilsøking på støttenettstedet til Oculus. Enkelte Oculus for Business-funksjoner kan bli utilgjengelige når du bruker Oculus Link.

Husk at Oculus Link krever bruk av forbrukerprogramvare i stedet for Oculus for Business-bedriftsprogramvaren. Derfor får ikke enheten din utbytte av Oculus for Business-sikkerhetsfunksjonene ved bruk av Oculus Link, og bruk av forbrukerprogramvaren er underlagt retningslinjene våre for personvern for forbrukere. Innhold som kjøpes i Oculus-butikken, er beregnet på forbrukere. Hvis du vil bruke tredjepartsinnhold på Oculus for Business-produktene dine, må du innhente tillatelse fra den relevante tredjeparten til å bruke innholdet deres til kommersielle eller bedriftsmessige formål.

Vaktsystem

Hvis du konfigurerer vaktsystemet med Oculus for Business-brillene for første gang, følger du instruksjonene som vises i Oculus for Business-brillene, for å komme i gang.

Mål i vaktsystemet

Med vaktsystemet kan du opprette grenser i VR som vises når du kommer for nær kanten av spilleområdet ditt. Når du konfigurerer vaktsystemet, vil spilleområdet ditt vises som ett av disse målene:

• Under minstemålet: Hvis spilleområdet ditt er under minstemålet, oppfyller det ikke kravet på 1 x 1 meter (3 x 3 fot) for å bruke vaktsystemet.

• Minimum: Du har nok plass til å oppfylle minstekravet til spilleområde, men enkelte apper kan anbefale minst 2 x 2 meter for best mulig opplevelse.

• Anbefalt: Du har et spilleområde av anbefalt størrelse for romskalaopplevelser. Dette betyr at spilleområdet oppfyller eller overskrider kravet om 2 x 2 meter (6,5 x 6,5 fot) som trengs for å konfigurere vaktsystemet.

Se videoen nedenfor for ytterligere veiledning.

Merk: Vaktsystemet kan ikke deaktiveres for bestemte apper. Det kan deaktiveres for bestemte VR-briller eller VR-brillegrupper ved behov. Selv om dette alternativet er tilgjengelig, anbefaler vi ikke å deaktivere vaktsystemet for stående eller mobile opplevelser.