Oculus-ominaisuudet

Opi käyttämään Oculus for Businessia entistä tehokkaammin aina suoratoistosta yhdistämiseen tietokoneeseen.

Käsiseuranta

Käsiseurannan avulla voit käyttää käsiä Oculus Touch -ohjainten sijaan Oculus for Businessissa siirtymiseen ja sen käyttämiseen. Kun käsiseuranta on otettu käyttöön, virtuaalilasit havaitsevat kameroidensa avulla käsien sijainnin ja suunnan.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä yhteensopiva ainoastaan käsiseurannalle suunniteltujen sovellusten ja Oculus-kodin kanssa. Jotta käsiseurantaa voi käyttää, Oculus for Business -ylläpitäjän on otettava se käyttöön. Lisäksi on varmistettava, että käytössä on uusin julkaistu käyttöjärjestelmä.

Voit ottaa käsiseurannan käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, jossa haluat ottaa käyttöön käsiseurannan, ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa käsiseurannan vierestä ja valitse sitten Päällä.

4. Tarkista Käsiseurannan tietojen kerääminen -kehotteen tiedot ja klikkaa sitten Hyväksy.

5. Klikkaa Tallenna.

Sen jälkeen näet virtuaalilaseissa ohjeet käsiseurannan käyttämisestä ensimmäisen kerran.

Yleisvalikko

The universal menu lets you adjust system functions, access tools for sharing, and quickly launch apps. You can access the universal menu at any time by holding down the Oculus button. Keep in mind, the headset operating system must be updated to at least v19 to access the universal menu.

The universal menu contains:

• Apps: See the apps that have been added to your app library. These apps are controlled and added by your administrator.

• Settings: Includes all of your system level settings in one place. Here you can adjust options such as volume, Wi-Fi, Guardian, night display and reset your view.

• Company Logo: Select this to access the Admin Panel.

• Sharing: Select this to record video or take a photo. As an admin, you can also cast from the headset to another screen.

The universal menu also displays the charge level of your headset and controllers, the current time and the strength of your Wi-Fi connection.

Oculus-selain

Oculus-selain on sovellus, jolla voit käyttää verkkosivustoja Oculus for Business -virtuaalilaseillasi. Tämä sovellus on oletusarvoisesti asennettuna, mutta Oculus for Business -ylläpitäjän täytyy ottaa se käyttöön ja tuoda se näkyviin.

Voit ottaa Oculus-selaimen käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, johon haluat lisätä Oculus-selaimen, ja klikkaa sitten Sovellukset.

3. Klikkaa Lisää ja valitse sitten avattavasta Valitse sovellus -valikosta Oculus-selain.

4. Klikkaa Lisää sovellus ja sitten Tallenna.

Suoratoisto, ruutukaappausten ottaminen ja videon nauhoittaminen

Kun suoratoistat, voit striimata VR-näkymäsi Oculus for Business -virtuaalilaseista toiselle näytölle tai laitteelle. Varmista ennen suoratoistoa, että Oculus for Business -virtuaalilasit ja laite, jolle haluat suoratoistaa, on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon. Muista, että jotkin Oculus for Business -sovellukset eivät salli suoratoistamista.

Suoratoistaminen selaimeen

Suoratoista virtuaalilaseista selaimeen seuraavasti:

1. Valitse yleisvalikossa yrityksesi logokuvake näytön alareunasta.

2. Anna ylläpitäjän PIN-koodisi.

3. Valitse yleisvalikosta Share arrow. ja sitten Suoratoista.

4. Valitse Selain.

5. Siirry suoratoiston vastaanottavalla laitteella osoitteeseen ocul.us/cast Google Chromesta tai Microsoft Edgestä ja anna virtuaalilaseista saamasi suoratoistokoodi.

6. Valitse virtuaalilasien Suoratoisto määritetty -näytössä Sulje.

Voit lopettaa suoratoiston klikkaamalla Lopeta suoratoisto suoratoiston vastaanottavan selaimen vasemmasta alakulmasta. Voit myös lopettaa suoratoiston virtuaalilaseista valitsemalla yleisvalikosta Share arrow., Suoratoista ja Lopeta suoratoisto.

Huomautus: suoratoistoa tuetaan vain Google Chromen versiossa 98.0.4758.101 ja sitä aiemmissa versioissa.

Chromecast-suoratoisto toiselle laitteelle

Tee seuraavasti, kun haluat suoratoistaa virtuaalilaseistasi toiselle laitteelle Chromecastin avulla:

1. Valitse yleisvalikossa yrityksesi logokuvake näytön alareunasta.

2. Anna ylläpitäjän PIN-koodisi.

3. Valitse yleisvalikosta Share arrow. ja sitten Suoratoista.

4. Hae suoratoiston vastaanottava laite Saatavilla olevien laitteiden luettelosta ja valitse sitten Seuraava.

VR:n näkymän oikeassa yläkulmassa oleva punainen piste tarkoittaa, että olet aloittanut suoratoiston.

Lopeta suoratoisto seuraavasti:

1. Valitse Jakaminen-välilehti ja sitten Suoratoista.

2. Valitse Lopeta suoratoisto.

Muista seuraavat asiat, kun suoratoistat Chromecast-laitteelle:

• Verkon tulee sallia P2P-yhteydet.

• Tällä hetkellä Oculus for Business -virtuaalilasien suoratoistoa tuetaan vain seuraaville laitteille:

• Kaikkien sukupolvien Google Chromecast -laitteet

• Google Home Hub

• Nvidia Shield ja Nvidia Shield TV

• Myös televisioita, joissa on sisäänrakennettu Chromecast-ominaisuus tai muu älykäs ominaisuus, saatetaan tukea. Kaikkien mallien yhteensopivuutta ei kuitenkaan voida taata.

• Oculus for Business -virtuaalilasien ja Chromecast-laitteen on oltava samassa Wi-Fi-verkossa.

• Jos haluat hallita, mitä Chromecast-laitteessa näkyy, sinun on asennettava Google Home -sovellus mobiililaitteeseen, joka on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon.

Näin voit nauhoittaa videon Oculus for Business -virtuaalilaseilla:

1. Paina Meta Quest button. oikeassa Touch-ohjaimessasi avataksesi yleisvalikon.

2. Valitse Share arrow. Jakaminen ja valitse sitten Nauhoita video.

VR:ään ilmestyy punainen piste, joka kertoo, että nauhoitus on aloitettu.

Huomautus: virtuaalilasien mikrofonin ääni tallentuu videoon, ellet ole mykistänyt mikrofoniasi.

Lopeta nauhoittaminen:

1. Paina Meta Quest button. oikeassa Touch-ohjaimessasi avataksesi yleisvalikon.

2. Valitse Share arrow. Jakaminen ja valitse sitten Nauhoita video.

Huomautus: sinun on yhdistettävä virtuaalilasit tietokoneeseen, jotta voit tarkastella tai jakaa nauhoittamiasi videoita.

Näin voit mykistää mikrofonin Oculus for Business -virtuaalilaseissasi:

1. Paina Meta Quest button. oikeassa Touch-ohjaimessasi avataksesi yleisvalikon.

2. Valitse Settings gear. Asetukset ja valitse sitten crossed out microphone Mykistä mikrofoni.

Näin voit ottaa ruutukaappauksen Oculus for Business -virtuaalilaseistasi:

1. Avaa yleisvalikko painamalla oikean Touch-ohjaimen Meta Quest button.-painiketta.

2. Valitse Share arrow. Jakaminen ja valitse sitten Ota kuva.

Vilkkuva punainen piste tulee näkyviin VR:ään ilmaisemaan, että kuvaa otetaan.

Huomautus: sinun on yhdistettävä virtuaalilasit tietokoneeseen, jotta voit tarkastella tai jakaa ottamiasi ruutukaappauksia.

Oculus Link

Oculus Linkillä voit yhdistää Oculus for Business -virtuaalilasit yhteensopivaan Windows-tietokoneeseen laadukkaalla USB 3 -kaapelilla. Voit lukea lisätietoja vaatimuksista, käyttöönotosta ja vianmäärityksestä Oculus-tukisivustosta. Jotkin Oculus for Businessin toiminnot eivät ehkä ole käytettävissä Oculus Linkiä käytettäessä.

Muista, että Oculus Link edellyttää kuluttajaohjelmiston käyttöä Oculus for Business -yritysohjelmiston asemesta. Tämän johdosta laitteesi ei voi hyödyntää joitain Oculus for Businessin suojausominaisuuksia Oculus Linkiä käytettäessä. Lisäksi kuluttajaohjelmiston käyttöä koskevat kuluttajien tietosuojakäytäntömme ehdot. Oculus-kaupasta ostettu sisältö on tarkoitettu kuluttajakäyttöön. Jos haluat käyttää ulkopuolisten sisällöntarjoajien sisältöä Oculus for Business -tuotteissasi, sinun täytyy hankkia soveltuvilta ulkopuolisilta sisällöntarjoajilta lupa sisällön kaupalliseen tai liiketoiminnalliseen käyttöön.

Valvontajärjestelmä

Jos määrität Oculus for Businessin valvontajärjestelmää ensimmäistä kertaa, aloita noudattamalla virtuaalilaseihisi tulevia ohjeita.

Valvontajärjestelmän koot

Valvontajärjestelmällä voit määrittää VR:ään rajat, jotka tulevat näkyviin, kun alat olla liian lähellä pelialueesi reunaa. Kun määrität valvontajärjestelmää, pelialueellesi näytetään jokin seuraavista koista:

• Vähimmäiskokoa pienempi: jos pelialueesi on vähimmäiskokoa pienempi, se ei täytä valvontajärjestelmän käytön metri kertaa metri -vaatimusta.

• Vähintään: sinulla on tarpeeksi tilaa vähimmäispelialueelle, mutta jotkin sovellukset suosittelevat 2 m x 2 m -kokoista pelialuetta parhaan toimivuuden takaamiseksi.

• Suositus: Sinulla on suositeltu pelialuekoko huoneen kokoisessa tilassa pelattaville kokemuksille. Tämä tarkoittaa sitä, että pelialueesi on vähintään valvontajärjestelmän määrittämiseen vaadittavan alueen kokoinen (2 m x 2 m).

Katso lisäohjeita alla olevasta videosta.

Huomautus: Valvontajärjestelmää ei voi poistaa käytöstä jonkin sovelluksen osalta. Se voidaan poistaa käytöstä haluttaessa yksittäisissä virtuaalilaseissa tai virtuaalilasien ryhmässä. Vaikka tämä vaihtoehto on saatavilla, valvontajärjestelmän poistamista käytöstä ei suositella seisten pelattavissa tai mobiililaitekokemuksissa.