Oculus-funktioner

Se, hvordan du kan gøre mere med Oculus for Business, fra casting til at oprette forbindelse til din computer.

Håndsporing

Håndsporing er en funktion, der giver dig mulighed for at bruge hænderne i stedet for Oculus Touch-controllerne til at navigere i VR. Når håndsporing er aktiveret, bruger headsettet sine kameraer til at registrere dine hænders position og retning.

Denne funktion er i øjeblikket kun kompatibel med apps, der er designet til håndsporing, og Oculus-hjem. For at kunne bruge håndsporing skal det være slået til af Oculus for Business-administratoren. Du skal desuden sikre, at du har den nyeste version af operativsystemet.

Sådan slår du håndsporing til:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil aktivere håndsporing for, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på ud for Håndsporing, og vælg Til.

4. Gennemgå oplysningerne i prompten Dataindsamling for håndsporing, og klik på Acceptér.

5. Klik på Gem.

Herfra fører headsettet dig gennem en vejledning til at bruge håndsporing første gang.

Hovedmenu

The universal menu lets you adjust system functions, access tools for sharing, and quickly launch apps. You can access the universal menu at any time by holding down the Oculus button. Keep in mind, the headset operating system must be updated to at least v19 to access the universal menu.

The universal menu contains:

• Apps: See the apps that have been added to your app library. These apps are controlled and added by your administrator.

• Settings: Includes all of your system level settings in one place. Here you can adjust options such as volume, Wi-Fi, Guardian, night display and reset your view.

• Company Logo: Select this to access the Admin Panel.

• Sharing: Select this to record video or take a photo. As an admin, you can also cast from the headset to another screen.

The universal menu also displays the charge level of your headset and controllers, the current time and the strength of your Wi-Fi connection.

Oculus-browser

Oculus-browseren er en app, der gør det muligt for at se websites på dit Oculus for Business-headset. Denne app er installeret som standard, men kræver, at en Oculus for Business-administrator aktiverer den og gør den synlig.

Sådan aktiverer du Oculus-browseren:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil tilføje Oculus-browseren på, og klik så på Apps.

3. Klik på Tilføj, og vælg Oculus-browser fra rullemenuen Vælg app.

4. Klik Tilføj app, og klik derefter på Gem.

Casting, tage screenshots og optage video

Når du caster, kan du streame det, du ser i VR, fra dit Oculus for Business-headset til en anden skærm eller enhed. Før casting skal du sørge for, at dit Oculus for Business-headset og den enhed, du vil caste, har forbindelse til samme wi-fi-netværk. Husk, at nogle apps til Oculus for Business ikke tillader casting.

Cast til browser

Sådan caster du fra dit headset til en browser:

1. Vælg ikonet med dit virksomhedslogo i hovedmenuen nederst på skærmen.

2. Indtast din administrator-pinkode.

3. Vælg Share arrow. i hovedmenuen, og vælg så Cast.

4. Vælg Browser.

5. På den enhed, du vil caste til, skal du gå til ocul.us/cast fra Google Chrome eller Microsoft Edge og indtaste castingkoden fra dit headset.

6. På skærmen Casting etableret i dit headset skal du vælge Luk.

For at stoppe casting kan du klikke på Afslut casting nederst til venstre i den browser, du caster til. Du kan også caste fra headsettet ved at vælge Share arrow. fra hovedmenuen og derefter Cast og så Stop casting.

Bemærk: Casting understøttes kun på Google Chrome v.98.0.4758.101 eller tidligere.

Chromecast til en anden enhed

Sådan Chromecaster du fra dit headset til en anden enhed:

1. Vælg ikonet med dit virksomhedslogo i hovedmenuen nederst på skærmen.

2. Indtast din administrator-pinkode.

3. Vælg Share arrow. i hovedmenuen, og vælg så Cast.

4. Find den enhed, du vil caste til, på listen Tilgængelige enheder, og vælg derefter Næste.

En rød prik i øverste højre hjørne af din visning i VR vil angive, at du har startet casting.

Sådan stopper du med at caste:

1. Vælg fanen Deling, og vælg så Casting.

2. Vælg Stop casting.

Der er nogle ting, du skal huske, når du caster til en Chromecast-enhed:

• Dit netværk skal muliggøre P2P-forbindelser.

• I øjeblikket er de eneste enheder, der understøtter casting med Oculus for Business-headsets, følgende:

• Alle generationer af Google Chromecast

• Google Home Hub

• Nvidia Shield og Nvidia Shield TV

• Tv'er med indbygget Chromecast eller anden smart-funktionalitet understøttes muligvis, men der er ingen garanti for kompatibilitet med alle modeller.

• Dit Oculus for Business-headset og din Chromecast-enhed skal begge være på samme wi-fi-netværk.

• Hvis du vil styre, hvad du ser på din Chromecast-enhed, kan du installere Google Home på en mobilenhed, som er sluttet til samme wi-fi-netværk.

Sådan optager du video fra dit Oculus for Business-headset:

1. Tryk på Meta Quest button. på din højre Touch-controller for at åbne hovedmenuen.

2. Vælg Share arrow.Deling, og vælg derefter Optag video.

En rød prik vises i VR for at indikere, at optagelsen er startet.

Bemærk: Lyden fra dit headsets mikrofon bliver optaget i videoen, medmindre du slukker din mikrofon.

Sådan stopper du optagelsen:

1. Tryk på Meta Quest button. på din højre Touch-controller for at åbne hovedmenuen.

2. Vælg Share arrow.Deling, og vælg derefter Optag video.

Bemærk: Du skal slutte headsettet til en computer for at se eller dele videoer, du optager.

Sådan slukker du mikrofonen på dit Oculus for Business-headset:

1. Tryk på Meta Quest button. på din højre Touch-controller for at åbne hovedmenuen.

2. Vælg Settings gear.Indstillinger, og vælg dereftercrossed out microphone Sluk mikrofon.

Sådan tager du et screenshot fra dit Oculus for Business-headset:

1. Tryk på Meta Quest button. på din højre Touch-controller for at åbne hovedmenuen.

2. Vælg Share arrow. Deling, og vælg derefter Tag billede.

En blinkende rød prik vises i VR for at indikere, at der tages et billede.

Bemærk: Du skal slutte headsettet til en computer for at se eller dele screenshots, du tager.

Oculus Link

Oculus Link knytter dit Oculus for Business-headset til en kompatibel Windows-computer via et USB 3-kabel af høj kvalitet. Du kan finde flere oplysninger om krav, opsætning og fejlfinding på Oculus' supportwebsite. Nogle Oculus for Business-funktioner virker muligvis ikke, når du bruger Oculus Link.

Husk, at Oculus Link kræver, at du bruger forbrugersoftware i stedet for Oculus for Business-virksomhedssoftwaren. Derfor vil din enhed ikke drage fordel af nogle af Oculus for Business-sikkerhedsfunktionerne, mens du bruger Oculus Link, og brugen af forbrugersoftware er underlagt vores politik om beskyttelse af forbrugernes personlige oplysninger. Indholdet købt i Oculus-butikken er med henblik på forbrugeranvendelse. Hvis du ønsker at bruge tredjepartsindhold på dine Oculus for Business-produkter, er du nødt til at indhente tilladelse fra den pågældende tredjepart til at bruge deres indhold til kommercielle eller forretningsmæssige formål.

Vagtsystem

Hvis du er ved at opsætte vagtsystemet på Quest for første gang, skal du følge den vejledning, der vises i Oculus Quest-headsettet for at komme i gang.

Størrelser på vagtsystemet

Vagtsystemet lader dig oprette grænser i VR, som vises, når du kommer for tæt på kanten af dit spilleområde. Når du opsætter vagtsystemet, vises dit spilleområde som én af disse størrelser:

• Under minimum: Hvis dit spilleområde er under minimum, opfylder det ikke kravet for brug af vagtsystemet på 1 x 1 meter.

• Minimum: Du har nok plads til det mindste påkrævede spilleområde, men nogle apps kan anbefale mindst 2 x 2 meter for at få den bedste oplevelse.

• Anbefales: Du har det anbefalede spilleområde til rumtørrelsesoplevelser. Det vil sige, at dit spilleområde opfylder eller overskrider pladsen på 2 x 2 meter, der er nødvendig for at opsætte vagtsystemet.

Se videoen nedenfor, hvis du har brug for yderligere vejledning.

Bemærk: Vagtsystemet kan ikke aktiveres for en specifik gruppe. Det kan deaktiveres for individuelle headsets eller grupperede headsets, hvis ønsket. Selvom denne indstilling er tilgængelig, anbefales det ikke at deaktivere Vagtsystemet for stående eller mobile oplevelser.