Hantera dina headset

Läs om hur du hanterar din Oculus for Business-enhet i headsetet och i Device Manager.

Status

Om du väljer ett headset från översikten Enhetsgrupp visas översiktsinformation, bland annat:

• Enhetsstatus

• Ej konfigurerat: Headsetet är redo att aktiveras men har inte gått igenom aktiveringsprocessen än (appen för enhetskonfiguration).

• Aktivt: Anslutet under de senaste 24 timmarna.

• Offline/inte närvarande: Det har inte anslutits på 24 timmar.

• Licensen har gått ut: Enheten har ingen aktiv licens och kan inte användas.

• Licensen går ut om XX: Nedräkning till att licensen går ut inom 30 dagar.

• OS-uppdatering är tillgänglig: Enheten kör ett äldre operativsystem än vad som är tillgängligt.

• OS-version

• Headsetets batterinivå

• Batterinivåer i kontroller

• Wi-Fi-nätverk

• Andra konfigurerade Wi-Fi-nätverk

• Tid för senast uppdatering

• Nummer i kontroll-ID

• Kontrollstatus

Med översikten Enhetsgrupp kan du visa information, hantera dina headset och utföra administrativa åtgärder.

Härifrån kan du se saker som enhetsstatus, hantera appanvändning, tilldela och ta bort Wi-Fi-nätverk och hantera grupphanteringar.

Så här exporterar du Enhetshanteraren-information till ett kalkylblad:

1. I Enhetshanteraren klickar du på Enhetsflotta längst upp.

2. Klicka på Exportera enhetstabell.

Det nedladdade kalkylbladet innehåller följande information för varje enhet i din flotta:

• serienummer

• status

• grupp

• enhetstyp

• enhetens OS-version.

Grupper

Grupper är block av headset definierade av administratörer och som delar samma appar, konfiguration och inställningar. Med grupper kan du effektivt konfigurera, tillämpa inställningar och hantera uppdateringar på flera headset samtidigt.

Att lägga till headset kan underlätta att hantera och underhålla deras appar, inställningar och konfigurationer. Headset kan endast tillhöra en grupp, och när de har lagts till går de inte att hantera enskilt.

Så här lägger du till ett headset i en grupp:

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på Alla enheter, klicka sedan på Gruppera enheter och klicka sedan på gruppen som du vill lägga till ett headset i.

3. Markera rutan bredvid headsetet, klicka sedan på Tilldela till grupp och klicka sedan på Flytta till ny grupp.

Så här tar du bort ett headset från en grupp:

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på gruppen som headsetet för närvarande befinner sig i, klicka sedan på Gruppera enheter och klicka sedan på Alla enheter.

3. Markera rutan bredvid headsetet, klicka sedan på Tilldela till alla enheter och klicka sedan på Flytta enheter.

Så här raderar du en headset-grupp:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Enhetshanteraren.

2. Klicka på Gruppenheter.

3. Markera den grupp som du vill ta bort och klicka påDelete..

4. Klicka på Bekräfta om du vill slutföra raderingen av gruppen.

Inställningar

This feature requires v23.

To change the name of a headset:

1. From Device Manager, click Device Fleet.

2. Hover over the headset you want to change the name for and will appear. Click to change the name of the headset.

3. Type the name you want to use for the headset into the field, then press enter/return on your keyboard to save the changes.

Du kan ändra vissa inställningar för ett headset eller en grupp av headset i Enhetshanteraren utan att behöva interagera med headsetet fysiskt.

Så här ändrar du inställningarna för ett headset eller en grupp av headset:

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill ändra inställningar för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid inställningen som du vill ändra. Välj din ändring och klicka sedan på Spara.

Inställningarna som du kan ändra fjärrstyrt omfattar:

• Aktivera/inaktivera automatiska uppdateringar av operativsystem

• Tidszon

• Aktivera/inaktivera Guardian

• Aktivera/inaktivera handspårning

• Aktivera/inaktivera kioskläge

• Lägg till/redigera enhets-PIN-kod

• Lägg till/redigera administratörs PIN-kod

• Aktivera/inaktivera USB-felsökning

Obs! Inställningar som volym, ljusstyrka eller vissa nätverksinställningar måste konfigureras manuellt från headsetet.

Med USB-felsökning kan du nå utvecklarläget och ADB-kommandon. Det gör det lättare att testa appar som du bygger och felsöka problem.

Så här aktiverar du USB-felsökning:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill aktivera USB-felsökning för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid USB-felsökning och välj sedan .

4. Klicka på Aktivera USB-felsökning från rutan och klicka sedan på Spara.

Obs! Du kan behöva starta om headseten så att de synkroniseras med ändringarna.

Handspårning är en funktion som gör att du kan använda händerna istället för Oculus Touch-kontroller för att navigera i VR. När handspårningen är aktiverad använder headsetet sina kameror för att avläsa dina händers position och riktning.

För närvarande är den här funktionen endast kompatibel med appar som har utformats för handspårning samt Oculus-hem. Handspårning måste aktiveras av din Oculus for Business-administratör för att det ska kunna användas. Du måste även se till att du använder den senaste utgåvan av operativsystemet.

Så här aktiverar du handspårning:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Device Manager.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill aktivera handspårning för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid Handspårning och välj sedan .

4. Läs informationen i rutan Datainsamling för handspårning och klicka sedan Acceptera.

5. Klicka på Spara.

Härifrån vägleder headsetet dig genom anvisningarna om hur du använder handspårning för första gången.

I Enhetshanteraren kan du schemalägga uppdateringar för ett headset eller en grupp av headset genom att blockera tider då du inte vill att enheterna ska uppdateras.

Så här schemalägger du uppdateringar:

1. Klicka på Enhetsgrupp i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill schemalägga uppdateringar för och klicka sedan på Inställningar.

3. Klicka på bredvid Uppdateringar av operativsystem och välj sedan Blockerade tider.

4. Välj de datum och tider som du vill undvika uppdateringar på.

5. Klicka på Spara.

Kom ihåg att uppdateringarna äger rum efter att ditt headset har varit i viloläge i minst en timme. Dina enheter bör vara laddade eller anslutna till en laddare samt anslutna till wifi. Om din enhet inte är ansluten till wifi kommer inte uppdateringen att äga rum.

Använda administratörsläge

Med administratörsläget kan du ändra inställningar för enskilda headset med en PIN-kod. Varje headsets PIN-kod går att konfigurera och ändra från Device Manager.

Med administratörsläget kan administratörer justera inställningarna lokalt för enskilda headset. Det kan vara praktiskt om en användare aktivt använder ett headset men behöver en inställning justerad. Administratörsläget nås inifrån VR genom att ange en fastställd fyrsiffrig PIN-kod.

Så här aktiverar du administratörsläget:

1. Från sidan Enhetsgrupp väljer du det headset eller den grupp av headset som du vill aktivera administratörsläge för.

2. Klicka på fliken Inställningar från höger sida i rullgardinsmenyn.

3. Klicka på reglaget Administratörsläge så att det växlas till ”på”.

4. Skapa en fyrsiffrig PIN-kod.

5. När du är klar trycker du på X i hörnet uppe till höger på rullgardinsmenyn för att spara dina inställningar och lämna menyn.

Kom ihåg att informera andra administratörer vad PIN-koden är så att de kan justera inställningarna lokalt på varje headset efter behov.

Inställningarna för individuella headset kan göras lokalt via i administratörsläget.

Så här går du till Administratörsläget:

1. Aktivera headsetet.

2. Välj Se alla från den nedre menyn.

3. När du blir ombedd anger du PIN-koden för administratörsläget med hjälp av PIN-kodspanelen i VR.

• Standard-PIN-koden för administratörsläget är 1234. Du kan när som helst uppdatera PIN-koden för administratörsläget från Device Managers inställningspanel.

4. När du har angett PIN-koden för administratörsläget kan du justera headsetets inställningar lokalt. När du är klar väljer du den blå administratörslägesknappen från det nedre verktygsfältet för att avsluta administratörsläget.

Nätverk

Så här lägger du till ett wifinätverk i nätverksbiblioteket:

1. Klicka på Nätverk i Enhetshanteraren och klicka sedan på Lägg till ett nätverk.

2. Ange nätverkets SSID (nätverksnamn) och lösenord och klicka sedan på Skapa.

wifinätverk som inte kräver ett certifikat som har lagts till i nätverksbiblioteket kan tilldelas headset som du hanterar.

Så här tilldelar du ett wifinätverk till ett headset eller en grupp av headset.

1. Klicka på Enhetsgrupp i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset som du vill lägga till ett nätverk till och klicka sedan på Lägg till nätverk.

3. Klicka på rullgardinsmenyn under Nätverksbibliotek och leta upp det nätverk du vill lägga till.

4. Klicka på Lägg till nätverk.

Du måste använda MDM om du vill lägga till ett certifikatbaserat wifinätverk i ett headset.

Installation av ett certifikat för ett EAP-TLS (certifikatsbaserat) wifinätverk måste göras via en av de MDM:er som stöds av Oculus for Business.

Lägg till en MDM i Appbiblioteket i Enhetshanteraren

1. Klicka på Appar i Enhetshanteraren och klicka sedan på Lägg till app.

2. Fyll i de obligatoriska fälten med informationen listad nedan:

3. Klicka på Skapa.

Om den MDM du använder inte listas ovan måste du hitta en länk till en direktnedladdning eller själv vara värd för den.

Distribuera en MDM-app till ett headset

1. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren.

2. Klicka på headsetet eller gruppen av headset där du behöver implementera wifi-certifikatet via MDM.

3. Klicka på Appar och sedan på Lägg till.

4. Välj MDM från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Lägg till app.

5. Du kan inaktivera och aktivera headsetet igen för att tvinga Enhetshanteraren att synkronisera.

Lägg till ett certifikatbaserat wifinätverk till ett headset

1. Från din telefon använder du Enhetshanteraren för att skicka MDM-appen till ditt headset. Båda enheterna måste vara i ett nätverk som inte behöver ett certifikat vid detta tillfälle.

2. Följ stegen från MDM-appen i ditt headset.

3. Konfigurera headsetet så att det är en MDM-hanterad enhet.

4. Konfigurera headsetet för leverans av certifikat. Detta kräver interaktion med MDM-appen från headsetet.

5. När MDM-appen har konfigurerats ansluter du till det certifikatbaserade wifinätverket och bekräftar att det ansluter till internet.

Tänk på att du måste upprepa processen för varje headset som behöver ett certifikat.