Administrere VR-brillene dine

Finn ut hvordan du administrerer Oculus for Business-enheten din i VR-brillene og i Enhetsbehandling.

Status

Når du velger VR-briller på dashbordet Enhetsgruppe, vises Oversikt-informasjonen, inkludert følgende:

• Enhetsstatus

• Ikke konfigurert: VR-brillene er klare for aktivering, men har ikke gått gjennom aktiveringsprosessen ennå (Enhetsoppsett-appen).

• Aktiv: Tilkoblet i løpet av de siste 24 timene.

• Frakoblet / ikke rapportert: Har ikke vært tilkoblet i løpet av de siste 24 timene.

• Lisensen er utløpt: Enheten har ingen aktiv lisens og kan ikke brukes.

• Lisensen utløper om XX: Nedtelling til lisensen utløp innenfor 30 dager.

• OS-oppdatering er tilgjengelig: Enheten bruker et eldre operativsystem enn det som er tilgjengelig.

• OS-versjon

• VR-brillenes batterinivå

• Kontrollernes batterinivå

• Wi-Fi-nettverk

• Andre konfigurerte Wi-Fi-nettverk

• Sist oppdatert

• Kontrollernes ID-numre

• Kontrollerstatus

Dashbordet Enhetsgruppe gir deg muligheten til se informasjon, administrere VR-brillene dine og utføre administrative handlinger.

Her kan du se informasjon som enhetsstatus, administrere apputrulling, tilordne og fjerne Wi-Fi-nettverk og administrere gruppetilordning.

Slik eksporterer du informasjon om Enhetsbehandling til et regneark:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe øverst.

2. Klikk på Eksporter enhetstabell.

Det nedlastede regnearket inneholder følgende informasjon for hver enhet i gruppen din:

• Serienummer

• Status

• Gruppe

• Enhetstype

• OS-versjon av enheten

Grupper

Grupper er administratordefinerte samlinger av VR-briller som deler samme apper, oppsett og innstillinger. Grupper gir deg muligheten til å konfigurere, implementere endringer for og administrere oppdateringer for flere VR-briller samtidig.

Du kan gjøre det enklere å administrere og vedlikeholde VR-brillenes apper, innstillinger og konfigurasjoner ved å legge til VR-brillene i grupper. VR-briller kan bare tilhøre én gruppe, og når de er lagt til, kan de ikke administreres enkeltvis.

Slik legger du til VR-briller i en gruppe:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på Alle enheter, Gruppeenheter og deretter på gruppen du vil tilføye VR-brillene i.

3. Merk av ved siden av VR-brillene, klikk på Tilordne til gruppe, og klikk på Flytt til en ny gruppe.

Slik fjerner du VR-briller fra en gruppe:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på gruppen VR-brillene befinner seg i, klikk på Gruppeenheter, og klikk på Alle enheter.

3. Merk av i boksen ved siden av VR-brillene, klikk på Tilordne til alle enheter, og klikk på Flytt enheter.

Slik sletter du en VR-brillegruppe:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på Gruppeenheter.

3. Fremhev gruppen du vil slette, og klikk på Delete..

4. Klikk på Bekreft for å fullføre slettingen av gruppen.

Innstillinger

This feature requires v23.

To change the name of a headset:

1. From Device Manager, click Device Fleet.

2. Hover over the headset you want to change the name for and will appear. Click to change the name of the headset.

3. Type the name you want to use for the headset into the field, then press enter/return on your keyboard to save the changes.

Du kan endre visse innstillinger for ett sett VR-briller eller for en gruppe av VR-briller i Enhetsbehandling uten å måtte fysisk samhandle med VR-brillene.

Dette gjør du for å endre innstillingene for ett sett eller en gruppe av VR-briller:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil endre innstillinger for, og klikk deretter på Innstillinger.

3. Klikk på ved siden av innstillingen du vil endre. Velg endringen og klikk deretter på Lagre.

Innstillingene du kan endre eksternt, inkluderer:

• Aktivere/deaktivere automatiske oppdateringer av operativsystemet

• Tidssone

• Aktivere/deaktivere vaktsystem

• Aktivere/deaktivere håndsporing

• Aktivere/deaktivere kioskmodus

• Legge til / redigere enhets-PIN

• Legge til / redigere administrator-PIN

• Aktivere/deaktivere USB-feilsøking

Merk: Innstillinger som volum, lysstyrke og visse nettverksinnstillinger må manuelt konfigureres fra VR-brillene.

Med USB-feilsøking får du tilgang til utviklermodus og ADB-kommandoer. Dette gjør det lettere å teste apper du bygger, og feilsøke problemer.

Dette gjør du for å aktivere USB-feilsøking:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil aktivere USB-feilsøking for, og klikk deretter på Innstillinger.

3. Klikk på ved siden av USB-feilsøking, og velg deretter .

4. Klikk på Slå på USB-feilsøking fra oppfordringen, og klikk deretter på Lagre.

Merk: Du må kanskje starte VR-brillene på nytt for at disse endringene skal synkroniseres.

Håndsporing er en funksjon som gjør at du kan bruke hendene dine istedenfor Oculus Touch-kontrollere til å navigere i VR. Når håndsporing er aktivert, bruker VR-brillene kameraene til å beregne hendenes posisjon og retning.

For tiden er denne funksjonen bare kompatibel med apper som har blitt designet for håndsporing, og med Oculus-hjem. Håndsporing må slås på av Oculus for Business-administratoren for å brukes. Du må også passe på at du har den nyeste versjonen av operativsystemet.

Dette gjør du for å slå på håndsporing:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil aktivere håndsporing for, og klikk deretter på Innstillinger.

3. Klikk på ved siden av Håndsporing, og velg deretter .

4. Gå gjennom informasjonen i oppfordringen Datainnsamling for håndsporing, og klikk deretter på Godta.

5. Klikk på Lagre.

Derfra tar VR-brillene deg gjennom instruksjonene for bruk av håndsporing for første gang.

I Enhetsbehandling kan du planlegge oppdateringer for ett sett VR-briller eller for en gruppe av VR-briller ved å opprette blokkeringstidspunkter da du ikke vil at enhetene skal oppdateres.

Slik planlegger du oppdateringer:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen av VR-briller du vil planlegge oppdateringer for, og klikk deretter på Innstillinger.

3. Klikk på ved siden av Oppdateringer av operativsystem, og velg deretter Blokkeringstidspunkter.

4. Velg datoene og tidspunktene du vil unngå oppdateringer på.

5. Klikk på Lagre.

Husk at disse oppdateringene skjer etter at VR-brillene dine har vært inaktive i minst én time. Enhetene dine bør være oppladet eller kobles til en lader og være tilkoblet Wi-Fi. Hvis enheten din ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan den ikke oppdateres.

Bruk administratormodus

Administratormodus gir deg muligheten til å redigere innstillingene for ett sett med VR-briller ved hjelp av en PIN-kode. Hvert enkelt sett med VR-briller kan konfigureres og endre i Enhetsbehandling.

Administratormodus gir administratorer muligheten til å justere innstillinger lokalt for individuelle VR-briller. Dette kan være nyttig hvis brukeren bruker VR-brillene aktivt, men må tilpasse en innstilling. Du kan få tilgang til administratormodus i VR ved å skrive inn en allerede opprettet firesifret PIN-kode.

Slik aktiverer du administratormodus:

1. Velg VR-brillene eller VR-brillegruppen du vil aktivere administratormodus for, på siden Enhetsgruppe.

2. Klikk på Innstillinger-fanen på undermenyen til høyre.

3. Klikk på Administratormodus-bryteren for å aktivere den.

4. Opprett en firesifret PIN-kode.

5. Når du er ferdig, trykker du på X øverst til høyre på undermenyen for å lagre innstillingene og lukke menyen.

Husk å fortelle PIN-koden til de andre administratorene, slik at de kan justere innstillinger lokalt på VR-briller etter behov.

Du kan justere innstillinger for individuelle VR-briller lokalt i administratormodus.

Slik aktiverer du administratormodus:

1. Slå på VR-brillene.

2. Velg Se alle på menyen nederst.

3. Når du blir bedt om det, skriver du inn PIN-koden for administratormodus med PIN-tastaturet i VR.

• Standar PIN-kode for administratormodus er 1234. Du kan når som helst oppdatere PIN-koden for administratormodus i innstillingspanelet i Enhetsbehandling.

4. Når du har skrevet inn PIN-koden for administratormodus, kan du justere VR-brillenes innstillinger lokalt. Når du er ferdig, velger du den blå knappen for administratormodus på verktøylinjen nederst for å avslutte administratormodus.

Nettverk

Slik legger du til et Wi-Fi-nettverk i nettverksbiblioteket:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Nettverk og deretter på Legg til et nettverk.

2. Skriv inn nettverkets SSID (nettverksnavn) og passord, og klikk på Opprett.

Wi-Fi-nettverk som ikke trenger et sertifikat, og som har blitt lagt til i nettverksbiblioteket, kan tilordnes VR-briller du administrerer.

Slik tilordner du et Wi-Fi-nettverk til VR-briller eller VR-brillegrupper:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller VR-brillegruppen du vil legge til et nettverk for, og klikk deretter på Legg til nettverk.

3. Klikk på rullegardinmeny i Nettverksbibliotek, og finn nettverket du vil legge til.

4. Klikk på Legg til nettverk.

Hvis du vil legge til et sertifikatbasert Wi-Fi-nettverk for VR-briller, må du bruke MDM.

Installasjon av et sertifikat for et EAP-TLS (sertifikatbasert) Wi-Fi-nettverk må gjøres gjennom en av MDM-ene som støttes av Oculus for Business.

Legg til en MDM i appbiblioteket i Enhetsbehandling

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper, og deretter klikker du på Legg til app.

2. Fyll ut de obligatoriske feltene med informasjonen som er oppgitt nedenfor.

3. Klikk på Opprett.

Hvis MDM-en du bruker, ikke er oppført ovenfor, må du finne en nedlastingslenke eller være vert for den selv.

Implementere en MDM-app på VR-briller

1. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe.

2. Klikk på VR-brillene eller gruppen VR-briller hvor du må implementere Wi-Fi-sertifikatet via MDM.

3. Klikk på Apper og deretter Legg til.

4. Velg MDM-en fra rullegardinmenyen, og klikk deretter på Legg til app.

5. Du kan slå VR-brillene av og på igjen for å tvinge Enhetsbehandling til å synkronisere.

Legg til et sertifikatbasert Wi-Fi-nettverk for VR-briller

1. Bruk Enhetsbehandling på telefonen for å sende MDM-appen til VR-brillene. Begge enhetene må være på et nettverk som ikke krever et sertifikat for øyeblikket.

2. Følg fremgangsmåten i MDM-appen i VR-brillene.

3. Konfigurer VR-brillene slik at de er en MDM-administrert enhet.

4. Konfigurer VR-brillene for sertifikatlevering. Dette krever bruk av MDM-appen på VR-brillene.

5. Når MDM-appen er konfigurert, kobler du til det sertifikatbaserte Wi-Fi-nettverket og bekrefter at det kobler seg til internett.

Husk at du må gjenta prosessen én gang for hvert sett med VR-briller som trenger sertifikat.