Virtuaalilasien hallinnointi

Lue, miten voit hallinnoida Oculus for Business -laitettasi virtuaalilaseissa ja laitehallinnassa.

Tila

Valitsemalla virtuaalilasit laitekaluston hallintapaneelista näkyviin tulevat seuraavat yleiskatsauksen tiedot:

• Laitteen tila

• Ei määritetty: virtuaalilasit ovat valmiina aktivointia varten, mutta niitä ei ole vielä aktivoitu (Laitemääritys-sovellus).

• Aktiivinen: virtuaalilasit on yhdistetty viimeisten 24 tunnin aikana.

• Offline/tuntematon: virtuaalilaseja ei ole yhdistetty viimeisten 24 tunnin aikana.

• Lisenssi päättynyt: laitteella ei ole voimassaolevaa lisenssiä, eikä sitä voi siksi käyttää.

• Lisenssi päättyy XX: lisenssin päättymisen laskuri, kun lisenssi vanhenee 30 päivän kuluessa.

• Käyttöjärjestelmäpäivitys saatavilla: laite käyttää vanhempaa käyttöjärjestelmää kuin uusin saatavilla oleva käyttöjärjestelmä.

• Käyttöjärjestelmäversio

• Virtuaalilasien akun virtataso

• Ohjaimen paristojen virtataso

• Wi-Fi-verkko

• Muut määritetyt Wi-Fi-verkot

• Viimeisimmän päivityksen kellonaika

• Ohjaimen tunnistenumerot

• Ohjaimen tila

Laitekalusto-paneelissa voit tarkastella tietoja, hallinnoida virtuaalilaseja ja suorittaa ylläpitotoimia.

Paneelissa näet esimerkiksi laitteen tilan, voit hallinnoida sovellusten käyttöönottoa, määrittää ja poistaa Wi-Fi-verkkoja ja hallinnoida ryhmämäärityksiä.

Näin viet laitehallinnan tiedot laskentataulukkoon:

1. Klikkaa laitehallinnan yläreunasta Laitekalusto.

2. Klikkaa Vie laitetaulukko.

Ladatussa laskentataulukossa on seuraavat tiedot jokaisesta kalustosi laitteesta:

• Sarjanumero

• Tila

• Ryhmä

• Laitteen tyyppi

• Laitteen käyttöjärjestelmän versio

Ryhmät

Ryhmät ovat ylläpitäjän määrittelemiä virtuaalilasien joukkoja, joilla on samat sovellukset, määritykset ja asetukset. Ryhmien avulla voit tehokkaasti määrittää, tehdä muutoksia ja hallinnoida päivityksiä useiden virtuaalilasien osalta yhdellä kertaa.

Virtuaalilasien lisääminen ryhmään voi auttaa hallinnoimaan ja ylläpitämään niiden sovelluksia, asetuksia ja määrityksiä. Virtuaalilasit voivat kuulua vain yhteen ryhmään. Niitä ei voi enää hallinnoida erikseen ryhmään lisäämisen jälkeen.

Voit lisätä virtuaalilasit ryhmään seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa Kaikki laitteet ja sitten Ryhmittele laitteita ja klikkaa sitten ryhmää, johon haluat lisätä virtuaalilasit.

3. Merkitse virtuaalilasien vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa sitten Lisää ryhmään ja klikkaa sen jälkeen Siirrä uuteen ryhmään.

Voit poistaa virtuaalilasit ryhmästä seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa ryhmää, johon virtuaalilasit kuuluvat tällä hetkellä, ja klikkaa sitten Ryhmittele laitteita ja sen jälkeen Kaikki laitteet.

3. Merkitse virtuaalilasien vieressä oleva valintaruutu ja klikkaa sitten Määritä kaikkiin laitteisiin ja sen jälkeen Siirrä laitteet.

Voit poistaa virtuaalilasien ryhmän seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa Ryhmittele laitteita.

3. Korosta ryhmä, jonka haluat poistaa, ja klikkaa Delete..

4. Klikkaa Vahvista ryhmän poistamisen viimeistelemiseksi.

Asetukset

This feature requires v23.

To change the name of a headset:

1. From Device Manager, click Device Fleet.

2. Hover over the headset you want to change the name for and will appear. Click to change the name of the headset.

3. Type the name you want to use for the headset into the field, then press enter/return on your keyboard to save the changes.

Voit muuttaa virtuaalilasien tai virtuaalilasien ryhmän tiettyjä asetuksia laitehallinnassa ilman, että sinun tarvitsee olla fyysisesti tekemisissä virtuaalilasien kanssa.

Voit muuttaa virtuaalilasien tai virtuaalilasien ryhmän asetuksia seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, joiden asetuksia haluat muuttaa, ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa sen asetuksen vieressä, jota haluat muuttaa. Tee haluamasi muutos ja klikkaa sitten Tallenna.

Voit muuttaa etänä esimerkiksi seuraavia asetuksia:

• Automaattisten käyttöjärjestelmäpäivitysten ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

• Aikavyöhyke

• Valvontajärjestelmän ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

• Käsiseurannan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

• Kioskitilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

• Laitteen PIN-koodin lisääminen tai muokkaaminen

• Ylläpitäjän PIN-koodin lisääminen tai muokkaaminen

• USB-virheenkorjauksen ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Huomautus: Äänenvoimakkuuden, kirkkauden tai tiettyjen verkkoasetusten kaltaiset asetukset on määritettävä manuaalisesti virtuaalilaseista.

USB-virheenkorjaus mahdollistaa kehittäjätilan ja ADB-komentojen käyttämisen. Tämä helpottaa luontivaiheessa olevien sovellusten testaamista ja ongelmien vianmääritystä.

Voit ottaa USB-virheenkorjauksen käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, jossa haluat ottaa USB-virheenkorjauksen käyttöön, ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa USB-virheenkorjauksen vieressä ja valitse sitten Päällä.

4. Klikkaa Ota USB-virheenkorjaus käyttöön kehotteessa ja klikkaa sitten Tallenna.

Huomautus: Virtuaalilasit on ehkä käynnistettävä uudelleen näiden muutosten synkronoimiseksi.

Käsiseurannan avulla voit käyttää käsiä Oculus Touch -ohjainten sijaan Oculus for Businessissa siirtymiseen ja sen käyttämiseen. Kun käsiseuranta on otettu käyttöön, virtuaalilasit havaitsevat kameroidensa avulla käsien sijainnin ja suunnan.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä yhteensopiva ainoastaan käsiseurannalle suunniteltujen sovellusten ja Oculus-kodin kanssa. Jotta käsiseurantaa voi käyttää, Oculus for Business -ylläpitäjän on otettava se käyttöön. Lisäksi on varmistettava, että käytössä on uusin julkaistu käyttöjärjestelmä.

Voit ottaa käsiseurannan käyttöön seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, jossa haluat ottaa käyttöön käsiseurannan, ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa käsiseurannan vierestä ja valitse sitten Päällä.

4. Tarkista Käsiseurannan tietojen kerääminen -kehotteen tiedot ja klikkaa sitten Hyväksy.

5. Klikkaa Tallenna.

Sen jälkeen näet virtuaalilaseissa ohjeet käsiseurannan käyttämisestä ensimmäisen kerran.

Voit ajastaa virtuaalilasien tai virtuaalilasien ryhmän päivitykset laitehallinnassa luomalla estoaikoja, jolloin et halua laitteiden asentavan päivityksiä.

Voit ajastaa päivitykset seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, joiden osalta haluat ajastaa päivitykset, ja klikkaa sitten Asetukset.

3. Klikkaa käyttöjärjestelmän päivitysten vieressä ja valitse sitten Estoajat.

4. Valitse päivämäärät ja kellonajat, jolloin et halua asentaa päivityksiä.

5. Klikkaa Tallenna.

Muista, että päivitykset asennetaan sen jälkeen, kun virtuaalilasit ovat olleet lepotilassa vähintään tunnin ajan. Laitteiden on oltava ladattuja tai liitettyinä laturiin ja yhdistetty Wi-Fi-verkkoon. Jos laitetta ei ole yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, päivitystä ei asenneta.

Ylläpitäjätilan käyttö

Ylläpitäjätilassa voit muokata yksittäisten virtuaalilasien asetuksia käyttämällä PIN-koodia. Kunkin virtuaalilasien PIN-koodin voi määrittää ja vaihtaa laitehallinnassa.

Ylläpitäjätilassa ylläpitäjät voivat muuttaa paikallisesti yksittäisten virtuaalilasien asetuksia. Tämä voi olla hyödyllistä, jos käyttäjä käyttää aktiivisesti virtuaalilaseja, mutta hänen asetuksiaan on muutettava. Ylläpitäjätilan pääsee VR:ssä syöttämällä määritetyn nelinumeroisen PIN-koodin.

Voit ottaa ylläpitäjätilan käyttöön seuraavasti:

1. Valitse Laitekalusto-sivulla virtuaalilasit tai virtuaalilasien ryhmä, joiden osalta haluat ottaa käyttöön ylläpitäjätilan.

2. Klikkaa Asetukset-välilehteä oikealla avautuvasta valikosta.

3. Klikkaa Ylläpitäjätila-kytkin päälle.

4. Luo nelinumeroinen PIN-koodi.

5. Kun olet valmis, klikkaa X avautuvan valikon oikeassa yläkulmassa asetusten tallentamista ja valikosta poistumista varten.

Muista kertoa PIN-koodi muille ylläpitäjille, jotta he voivat tarvittaessa muuttaa virtuaalilasien asetuksia paikallisesti.

Yksittäisten virtuaalilasien asetuksia voi muuttaa paikallisesti ylläpitäjätilassa.

Voit siirtyä ylläpitäjätilaan seuraavasti:

1. Ota virtuaalilasit käyttöön.

2. Valitse alavalikosta Näytä kaikki.

3. Syötä pyydettäessä ylläpitäjätilan PIN-koodi käyttämällä VR:n numeronäppäimistöä.

• Oletusarvoinen ylläpitäjätilan PIN-koodi on 1234. Voit päivittää ylläpitäjätilan PIN-koodin milloin tahansa laitehallinnan asetuspaneelista.

4. Kun olet syöttänyt ylläpitäjätilan PIN-koodin oikein, voit muuttaa virtuaalilasien asetuksia paikallisesti. Kun olet valmis, valitse sininen ylläpitäjätilan painike alareunan työkalupalkista ylläpitäjätilasta poistumiseksi.

Verkko

Voit lisätä Wi-Fi-verkon verkkokirjastoon seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Verkot ja klikkaa sitten Lisää verkko.

2. Syötä verkon SSID (verkon nimi) ja salasana ja klikkaa sitten Luo.

Hallinnoimiisi virtuaalilaseihin voidaan määrittää Wi-Fi-verkkoja, jotka eivät edellytä sertifikaattia ja jotka on lisätty verkkokirjastoosi.

Voit määrittää Wi-Fi-verkon virtuaalilaseihin tai virtuaalilasien ryhmään seuraavasti:

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Klikkaa virtuaalilaseja tai virtuaalilasien ryhmää, joihin haluat lisätä verkon, ja klikkaa sitten Lisää verkko.

3. Klikkaa verkkokirjastossa avattavaa valikkoa ja etsi verkko, jonka haluat lisätä.

4. Klikkaa Lisää verkko.

Jos haluat lisätä sertifikaattipohjaisen Wi-Fi-verkon virtuaalilaseihin, sinun on käytettävä MDM:ää.

Sertifikaatin asentaminen (sertifikaattipohjaista) EAP-TLS-Wi-Fi-verkkoa varten täytyy tehdä jonkin Oculus for Businessin tukeman MDM:n kautta.

MDM:n lisääminen sovelluskirjastoon laitehallinnassa

1. Klikkaa laitehallinnassa Sovellukset ja klikkaa Lisää sovellus.

2. Täytä pakolliset kentät tiedoilla, jotka on lueteltu alla:

3. Klikkaa Luo.

Jos käyttämäsi MDM ei ole yllä olevassa luettelossa, sinun on paikannettava suora latauslinkki tai isännöitävä sitä itse.

MDM-sovelluksen ottaminen käyttöön virtuaalilaseja varten

1. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto.

2. Napauta niitä virtuaalilaseja tai virtuaalilasien joukkoa, joissa sinun täytyy ottaa Wi-Fi-sertifikaatti käyttöön MDM:n kautta.

3. Klikkaa Sovellukset ja sitten Lisää.

4. Valitse MDM avattavasta valikosta ja klikkaa sen jälkeen Lisää sovellus.

5. Voit pakottaa laitehallinnan synkronoimaan sammuttamalla virtuaalilasit ja käynnistämällä ne uudelleen.

Sertifikaattipohjaisen Wi-Fi-verkon lisääminen virtuaalilaseihin

1. Käytä puhelimella Laitehallintaa MDM-sovelluksen siirtämiseksi virtuaalilaseihin. Molempien laitteiden on oltava verkossa, joka ei vaadi sertifikaattia tässä vaiheessa.

2. Seuraa virtuaalilaseissa näytettäviä MDM-sovelluksen ohjeita.

3. Määritä virtuaalilasit siten, että ne ovat MDM:n hallinnoima laite.

4. Määritä virtuaalilasit sertifikaatin jakelua varten. Tämä edellyttää, että MDM-sovellus on vuorovaikutuksessa virtuaalilasien kanssa.

5. Kun MDM-sovellus on määritetty, muodosta yhteys sertifikaattipohjaiseen Wi-Fi-verkkoon ja vahvista, että se on yhteydessä internetiin.

Muista, että sinun täytyy toistaa nämä vaiheet kaikkien niiden virtuaalilasien osalta, jotka tarvitsevat sertifikaatin.