Administration af dine headsets

Se, hvordan du administrerer din Oculus for Business-enhed i headsettet og i Enhedsadministrator.

Status

Når du vælger et headset fra kontrolpanelet Enhedsgruppe, får du vist oversigtsoplysninger, inklusive:

• Enhedsstatus

• Ikke konfigureret: Headsettet er planlagt til aktivering, men det er endnu ikke blevet aktiveret (appen Enhedsopsætning).

• Aktiv: Tilsluttet i de seneste 24 timer.

• Offline/Ikke rapporteret: Har ikke været tilsluttet i 24 timer.

• Licensen er udløbet: Enheden har ingen aktiv licens og kan ikke bruges.

• Licensen udløber om XX: Nedtælling til udløb af licens inden for 30 dage.

• OS-opdatering tilgængelig: Enheden kører på et ældre operativsystem end det tilgængelige.

• OS-version

• Batteriniveau for headset

• Batteriniveau for controller

• Wi-fi-netværk

• Andre konfigurerede wi-fi-netværk

• Seneste tidspunkt for opdatering

• Controller-id'er

• Controllerstatus

Med kontrolpanelet Enhedsgruppe kan du se oplysninger, administrere dine headsets og udføre administrative handlinger.

Herfra kan du f.eks. se enhedsstatus, administrere appimplementering, tildele og tilbagekalde wi-fi-netværk og administrere gruppetildelinger.

Sådan eksporterer du oplysninger om Enhedsadministrator til et regneark:

1. Klik på Enhedsflåde øverst i Enhedsadministrator.

2. Klik på Eksportér enhedstabel.

Det downloadede regneark vil indeholde følgende oplysninger for hver enhed i din flåde:

• Serienummer

• Status

• Gruppe

• Enhedstype

• Enhedens OS-version

Grupper

Grupper er administratordefinerede blokke af headsets, som deler samme apps, konfiguration og indstillinger. Grupper giver dig mulighed for på en effektiv måde at opsætte, implementere ændringer og administrere opdateringer på flere headsets samtidig.

Hvis du tilføjer headsets i en gruppe, kan du bedre administrere og vedligeholde apps, indstillinger og konfigurationer på de pågældende headsets. Headsets kan kun tilhøre én gruppe ad gangen, og når de først er blevet tilføjet, kan de ikke administreres enkeltvist.

Sådan tilføjer du et headset i en gruppe:

1. Klik på Enhedsgruppe i Enhedsadministrator.

2. Klik på Alle enheder, Gruppér enheder, og klik derefter på den gruppe, hvori du vil tilføje headsettet.

3. Markér feltet ud for headsettet, klik på Knyt til gruppe, og klik derefter på Flyt til en ny gruppe.

Sådan fjerner du et headset fra en gruppe:

1. Klik på Enhedsgruppe i Enhedsadministrator.

2. Klik på den gruppe, der indeholder headsettet, klik på Gruppér enheder, og klik derefter på Alle enheder.

3. Markér feltet ud for headsettet, klik på Tilknyt alle enheder, og klik derefter på Flyt enheder.

Sådan sletter du en headsetgruppe:

1. Klik på Enhedsgruppe i Enhedsadministrator.

2. Klik på Gruppér enheder.

3. Fremhæv den gruppe, du vil slette, og klik på Delete..

4. Klik på Bekræft for at afslutte sletningen af en gruppe.

Indstillinger

This feature requires v23.

To change the name of a headset:

1. From Device Manager, click Device Fleet.

2. Hover over the headset you want to change the name for and will appear. Click to change the name of the headset.

3. Type the name you want to use for the headset into the field, then press enter/return on your keyboard to save the changes.

Du kan ændre visse indstillinger på et headset eller en gruppe af headsets i Enhedsadministrator uden at skulle interagere med dem fysisk.

Sådan ændrer du indstillingerne på et headset eller en gruppe af headsets:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil ændre indstillinger for, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på ud for den indstilling, du vil ændre. Vælg ændringen, og klik så på Gem.

Følgende indstillinger kan ændres fra en fjernlokation:

• Aktivér/deaktiver automatiske opdateringer af operativsystemet

• Tidszone

• Aktivér/deaktiver vagtsystemet

• Aktivér/deaktiver håndsporing

• Aktivér/deaktiver kiosktilstand

• Tilføj/rediger enhedens pinkode

• Tilføj/rediger pinkoden for administrator

• Aktivér/deaktiver USB-fejlfinding

Bemærk: Indstillinger såsom lydstyrke, lysstyrke eller visse netværksindstillinger skal konfigureres manuelt på headsettet.

USB-fejlfinding giver dig adgang til udviklertilstand og ADB-kommandoer. Det gør det nemmere at teste de apps, du skaber, og foretage fejlfinding af problemer.

Sådan aktiverer du USB-fejlfinding:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil aktivere USB-fejlfinding for, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på ud for USB-fejlfinding, og vælg Til.

4. Klik på Slå USB-fejlfinding til i prompten, og klik så på Gem.

Bemærk: Du skal muligvis genstarte headsettene for at synkronisere dem med disse ændringer.

Håndsporing er en funktion, der giver dig mulighed for at bruge hænderne i stedet for Oculus Touch-controllerne til at navigere i VR. Når håndsporing er aktiveret, bruger headsettet sine kameraer til at registrere dine hænders position og retning.

Denne funktion er i øjeblikket kun kompatibel med apps, der er designet til håndsporing, og Oculus-hjem. For at kunne bruge håndsporing skal det være slået til af Oculus for Business-administratoren. Du skal desuden sikre, at du har den nyeste version af operativsystemet.

Sådan slår du håndsporing til:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil aktivere håndsporing for, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på ud for Håndsporing, og vælg Til.

4. Gennemgå oplysningerne i prompten Dataindsamling for håndsporing, og klik på Acceptér.

5. Klik på Gem.

Herfra fører headsettet dig gennem en vejledning til at bruge håndsporing første gang.

I Enhedsadministrator kan du planlægge opdateringer for et headset eller en gruppe af headsets ved at oprette blokeringstidspunkter til, når du ikke vil have opdateret enhederne.

Sådan planlægger du opdateringer:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil planlægge opdateringer for, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på ud for Opdateringer af operativsystem, og vælg så Blokeringstidspunkter.

4. Vælg de datoer og tidspunkter, hvor du vil undgå opdateringer.

5. Klik på Save.

Husk, at disse opdateringer udføres, når dit headset har været i dvaletilstand i mindst en time. Dine enheder bør være opladet eller tilsluttet strøm og forbundet til wi-fi. Hvis din enhed ikke er forbundet til wi-fi, udføres opdateringen ikke.

Brug af administratortilstand

Med administratortilstand kan du redigere indstillingerne for et individuelt headset ved brug af en pinkode. Pinkoden for hvert enkelt headset kan opsættes og ændres fra Enhedsadministrator.

Med administratortilstand kan administratorer tilpasse indstillinger lokalt for individuelle headsets. Det kan være nyttigt, hvis en bruger anvender et headset aktivt, men har brug for at tilpasse en indstilling. Administratortilstand kan åbnes fra in-VR ved at angive en firecifret pinkode.

Sådan aktiverer du administratortilstand:

1. Fra siden Enhedsgruppe skal du vælge det headset eller den gruppe af headsets, du vil aktivere administratortilstand for.

2. Klik på fanen Indstillinger i højre genvejsmenu.

3. Klik på Administratortilstand for at aktivere det.

4. Opret en firecifret pinkode.

5. Når du er færdig, skal du trykke på X øverst til højre i menuen for at gemme indstillingerne og lukke menuen.

Husk, at fortælle de andre administratorer, hvad pinkoden er, så de kan tilpasse indstillinger lokalt på hvert enkelt headset efter behov.

Tilpasning af indstillinger til individuelle headsets kan udføres i administratortilstand.

Sådan åbner du administratortilstand:

1. Tænd headsettet.

2. Vælg Se alle i menuen nederst.

3. Angiv pinkoden for administratortilstand ved hjælp af VR-pin pad, når du bliver bedt om det.

• Standardpinkoden for administratortilstand er 1234. Du kan opdatere din pinkode for administratortilstand når som helst fra indstillingspanelet i Enhedsadministrator.

4. Når du har angivet pinkoden for administratortilstand, kan du tilpasse headset-indstillingerne lokalt. Når du er færdig, skal du vælge den blå knap for administratortilstand på den nederste værktøjslinje for at lukke administratortilstand.

Netværk

Sådan tilføjer du et wi-fi-netværk i netværksbiblioteket:

1. Klik på Netværk og derefter på Tilføj et netværk i Enhedsadministrator.

2. Angiv SSID (netværksnavn) og adgangskode for netværket, og klik derefter på Opret.

Wi-fi-netværk, som ikke kræver et certifikat, og som er tilføjet i dit netværksbibliotek, kan tildeles til headsets, som du administrerer.

Sådan tildeler du et wi-fi-netværk til et headset eller en gruppe af headsets:

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headsets, som du vil tilføje et netværk til, og klik derefter på Tilføj netværk.

3. Under Netværksbibliotek skal du klikke på rullemenuen og finde det netværk, du vil tilføje.

4. Klik på Tilføj netværk.

Hvis du vil tilføje et certifikatbaseret wi-fi-netværk på et headset, skal du bruge MDM.

Installation af et certifikat til et EAP-TLS (certifikatbaseret) wi-fi-netværk skal udføres via en af de MDM'er, der understøttes af Oculus for Business.

Sådan tilføjer du en MDM i dit appbibliotek i Enhedsadministrator

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Apps og så på Tilføj app.

2. Udfyld de påkrævede felter med nedenstående oplysninger:

3. Klik på Opret.

Hvis den MDM, du bruger, ikke står på listen ovenfor, skal du finde et link til direkte download eller hoste det selv.

Brug en MDM-app til et headset

1. Gå til Enhedsadministrator, og klik på Enhedsgruppe.

2. Klik på headsettet eller gruppen af headset, hvor du vil anvende wi-fi-certifikatet via MDM.

3. Klik på Apps, og klik derefter på Tilføj.

4. Vælg MDM på rullemenuen, og klik derefter på Tilføj app.

5. Du kan slå headsettet fra og til igen for at tvinge Enhedsadministrator til at synkronisere.

Sådan føjer du et certifikatbaseret wi-fi-netværk til et headset

1. Fra din telefon bruger du Enhedsadministrator til at skubbe MDM-appen til dit headset. Begge enheder skal på dette tidspunkt være på et netværk, der ikke kræver et certifikat.

2. Følg trinnene fra MDM-appen i dit headset.

3. Opsæt headsettet, så det er en MDM-administreret enhed.

4. Opsæt headsettet til certifikatlevering. Dette kræver interaktion med MDM-appen fra headsettet.

5. Når MDM-appen er konfigureret, skal du oprette forbindelse til det certifikatbaserede wi-fi og bekræfte, at det får forbindelse til internettet.

Husk, at du skal udføre processen én gang for hvert headset, som har brug for et certifikat.