Hantera konton och roller

Kontokonfiguration

Du behöver följande för att konfigurera Oculus for Business:

• Workplace-konto (inkluderas med köp).

• E-postkonto för företag. Kostnadsfria konton som Gmail, Yahoo osv. är inte kompatibla.

• Android-enhet som kör Oreo (8.0) eller senare behövs för att köra appen för enhetskonfiguration. Android-surfplattor stöds inte för headsetaktivering i nuläget.

• Öppet wifinätverk/WPA2 wifinätverk med stöd för 20 Mbit/s med öppen anslutning till Facebook-servrar.

• Förberett wifinätverk som krävs för enhetskonfiguration: WPA2 (lösenord) utan infångstportal.

• Manuella icke-autentiserade proxyer stöds.

• Utgående 433-anslutning för brandvägg till följande URL:er:

• Utgående 8883-anslutning för brandvägg till följande URL:

När du köper Oculus for Business tilldelas kontot en primär administratör. Den primära administratören får ett e-postmeddelande som innehåller en inbjudan att konfigurera kontot i Enhetshanteraren. Ytterligare administratörer kan läggas till efter att det första administratörskontot har skapats.

Konfigurera kontot genom att öppna e-postmeddelandet på en dator och följ anvisningarna i e-postmeddelandet för att slutföra skapandeprocessen för kontot.

Personer

Hantera administratörsåtkomst till Device Manager.

Du kan hantera dina administratörer från avsnittet Personer i Device Manager-översikten. Administratörer måste ha ett e-postkonto inom företagets domän samt ett aktivt Workplace-konto.

Så här bjuder du in en ny administratör till Device Manager:
  1. Klicka på Personer i Device Manager.

2. Ange personens namn eller e-postadress i sökfältet under Lägg till administratör.

3. Leta efter deras namn i rullgardinsmenyn och klicka på Lägg till i Device Manager.

Så här bjuder du in någon till Workplace:

Om namnet på personen du vill lägga till inte finns i sökfältet måste du först lägga till denne i ditt företags Workplace. För att göra detta klickar du på Gå till Workplace högst upp på sidan Personer.

Du måste vara en Workplace-administratör för att kunna lägga till någon i ditt företags Workplace.

Gör så här för att återkalla någons administratörsbehörigheter för Device Manager:
  1. Klicka på Personer i Device Manager.

2. Under Device Manager-administratörer klickar du på bredvid namnet på den person som du vill återkalla administratörsbehörigheterna för.

3. Klicka på Inaktivera administratörskonto.

Så här tar du bort någon från Workplace:

Om du vill ta bort någon från ett Workplace måste du göra detta från Workplace administratörskonsol genom att klicka på Gå till Workplace högst upp på sidan Personer.

Ja, du kan lägga till flera personer för att hantera ditt Oculus for Business-konto. Det finns ingen gräns för antalet administratörer du kan lägga till.

Tänk på att alla administratörer kommer att ha samma åtkomstnivå, och ändringar som görs samtidigt kommer att sparas i den ordning de gjordes.

Om du nu vill att en extern utvecklare ska hantera ditt konto måste de ha en e-postadress inom företagets domän och läggas till i ditt företags Workplace.

När du har bekräftat att din utvecklare har lagts till i Workplace:

1. Klicka på Personer i Device Manager.

2. Ange personens namn eller e-postadress i sökfältet under Lägg till administratör.

3. Leta efter deras namn i rullgardinsmenyn och klicka på Lägg till i Device Manager.