Accounts en rollen beheren

Account instellen

Je hebt het volgende nodig om Oculus for Business in te stellen:

• Workplace-account (bij aankoop inbegrepen).

• Zakelijk e-mailaccount. Gratis e-mailaccounts zoals van Gmail, Yahoo enzovoort zijn niet compatibel.

• Een Android-apparaat met Oreo (8.0) of hoger is nodig om de Apparaatconfiguratie-app te gebruiken. Android-tablets worden momenteel niet ondersteund voor activering van de headset.

• Open/WPA2 Wi-Fi-netwerk met ondersteuning van 20 mbps en open connectiviteit met Facebook-servers.

• Nodige instellingen voor het Wi-Fi-netwerk voor de apparaatconfiguratie: WPA2 (wachtwoordzin) zonder captive portal.

• Handmatige, niet-geverifieerde proxy's worden ondersteund.

• Uitgaande connectiviteit met firewall 443 met de volgende URL's:

• Uitgaande connectiviteit met firewall 8883 met de volgende URL:

Bij de aankoop van Oculus for Business wordt er een primaire beheerder voor het account aangewezen. De primaire beheerder ontvangt een e-mail met een uitnodiging om een Apparaatbeheer-account in te stellen. Andere beheerders kunnen worden toegevoegd nadat het eerste beheerdersaccount is gemaakt.

Als je je account wilt instellen, open je de e-mail op een computer en volg je de instructies in de e-mail om het proces voor het maken van een account te voltooien.

Mensen

Beheer de toegang tot Apparaatbeheer.

Je kunt je beheerders beheren in het gedeelte Mensen op je Apparaatbeheer-dashboard. Beheerders moeten een e-mailaccount hebben met de domeinnaam van je bedrijf, evenals een actief Workplace-account.

Een nieuwe beheerder toevoegen aan Apparaatbeheer:
  1. Klik in Apparaatbeheer op Mensen.

2. Voer in de zoekbalk onder Een beheerder toevoegen de naam of het e-mailadres van de persoon in.

3. Zoek de naam in het vervolgkeuzemenu en klik op Toevoegen aan Apparaatbeheer.

Iemand uitnodigen voor Workplace:

Als de naam van de persoon die je wilt toevoegen niet wordt weergegeven in de zoekbalk, moet je diegene eerst aan de Workplace van je bedrijf toevoegen. Klik hiervoor op Naar Workplace bovenaan de pagina Mensen.

Je moet een Workplace-beheerder zijn om iemand aan de Workplace van je bedrijf toe te kunnen voegen.

De beheerdersrechten van iemand in Apparaatbeheer intrekken:
  1. Klik in Apparaatbeheer op Mensen.

2. Klik onder Beheerders Apparaatbeheer op naast de naam van degene waarvoor je de rechten wilt intrekken.

3. Klik op Beheerdersaccount uitschakelen.

Iemand uit Workplace verwijderen:

Als je iemand uit Workplace wilt verwijderen, moet je dit doen via de Workplace-beheerdersinterface door bovenaan de pagina Mensen te klikken op Naar Workplace.

Ja, je kunt meerdere mensen toevoegen om je Oculus for Business-account te beheren. Er is geen limiet aan het aantal beheerders dat je kunt toevoegen.

Onthoud dat alle beheerders dezelfde toegang hebben en dat wijzigingen die tegelijk worden doorgevoerd, worden opgeslagen in de volgorde waarin ze zijn bevestigd.

Op dit moment geldt dat als je een externe ontwikkelaar je account wilt laten beheren, diegene een e-mailadres moet hebben met de domeinnaam van jouw bedrijf en moet worden toegevoegd aan de Workplace van je bedrijf.

Doe het volgende nadat de ontwikkelaar is toegevoegd aan Workplace:

1. Klik in Apparaatbeheer op Mensen.

2. Voer in de zoekbalk onder Een beheerder toevoegen de naam of het e-mailadres van de persoon in.

3. Zoek de naam in het vervolgkeuzemenu en klik op Toevoegen aan Apparaatbeheer.